Tuesday, October 16, 2012

45è FESTIVAL DE CINEMA FANTÀSTIC DE SITGES: Dia 6: FRANKENWEENIE


Vinga que amb 3 dies acabo les Cròniques del Festival i tindreu el post més esperat! EL ROTULADOR VERMELL amb les puntuacions de totes les cintes i la valoració del Festival d'aquest any! ;D

Pel que anem per feina ja que avui toca una cinta que molts ja deveu haver-ne sentit el títol i es que s'acaba d'estrenar pel que aquesta crònica us anirà perfecte per decidir si aneu al cine a "fer gasto" o no...



FRANKENWEENIE: Aquesta nova cinta del Tim Burton segueix la línia de caracterització que ja va provar fa bastants anys amb PESADILLA ANTES DE NAVIDAD peli que va destacar per diferent i que encara el va llançar més com a director amb un toc "gòtic" al seu cinema... com recordareu el més destacat de la cinta era que no estava feta per actors sinó que era una cinta realitzada amb "ninos de plastilina", el resultat tècnic ja aleshores era molt bo i a diferència del que es catalogaria "fàcilment" amb una cinta d'animació aquesta arribava al públic adult.

Passen els anys i el Burton retorna amb el tema "plastilina" amb LA NOVIA CADÁVER que amb una base musical important a la peli també agafa molta notorietat i novament funciona a nivell comercial. A banda recordem que el Tim Burton va realitzant altres cintes (amb actors reals) i particularment amb el Johnny Deep de la que aprofito per destacar SLEEPY HOLLOW que us recomano totalment i on el Johnny Deep (sí, actor que m'agrada molt i recordeu que amb relació directa amb el Monkey Island! ;P) ja començava a ser un habitual en els protas del Tim Burton per després seguir amb CHARLIE Y LA FÁBRICA..., SWEENEY TOOD,...

I amb tot això arribem a FRANKENWEENIE. Una història que el Tim Burton ja havia realitzat el 1984 en forma de curt i que ara repescava per fer-ne la versió llargmetratge. Pel títol i per la portada ja podeu suposar de que es tracta d'un gos relacionat amb el Frankenstein i es que tenim que la família "Frankenstein" tenen un fill (el Víctor) que té un gos (l'Sparky) i que òbviament els dos van tot el dia junts... més encara perquè al Víctor li costa una mica relacionar-se amb els companys i està tot el dia a casa fent experiments i històries a l'altell de la casa... Al cole apareixerà un nou professor de ciències que "enganxarà" als alumnes amb la ciència i que els motivarà per currar-se el projecte per la fira que realitzarà l'escola.

Aquest és el punt que ens ubica als diferents alumnes motivats a fer alguna cosa espectacular i a partir d'un exemple amb electricitat li donarà al Víctor la idea de com tornar a la vida al seu gos que ha mort fa pocs dies en un accident... la tristesa és converteix en motivació i seguint l'estandard (i amb continus "guinyos") tindrem a l'Sparky un altre cop amb vida i amb el Víctor amb un problema quan els companys es comencen a enterar del que ha fet i pensar com ho poden aprofitar per guanyar el primer premi de la fira.

A partir d'aquí la cosa agafa molt de ritme i el Tim Burton encerta molt a fer que totes les criatures que començaran a fer reviure la resta de companys també siguin "guinyos" continus que van fent riure al personal. D'aquí al final la cinta no decau i personalment trobo que és la millor (amb diferència) de les 3 històries que ha fet amb "ninos" el Tim Burton, pel que ara que la teniu a les sales us recomano totalment d'anar-la a veure! ;)

Per cert, tema 3D, suposo que es podrà triar a les sales en quin mode veure-la... no espereu un 3D aprofitat en el sentit de que us "apareguin" coses davant o "tirin" coses cap al públic... Jo estic posicionat en el NO-3D perquè trobo que no aporta i deforma la manera d'enganxar-se amb les pelis però aquesta (i amb l'afegit de que era la peazo de pantalla de l'Auditori) vaig trobar que valia molt la pena veure-la aprofitant la tecnologia. Perquè en ésser "ninos" el 3D està molt ben treballat per aportar profunditat a les escenes i en realitat dimensió a les figures (fet que en pel·lícules normals el 2D ja ho aporta).

Pel que ja sabeu! Una més per apuntar-vos i jo que vaig cap a la penúltima Crònica i atents que les dos últimes van ser MOLT bones! ;)

No comments: