Friday, October 19, 2012

45è FESTIVAL DE CINEMA FANTÀSTIC DE SITGES: Dia 7: RUROUNI KENSHIN

I sí sí sí! Sembla mentida però aquí teniu la última Crònica del Festival de Cinema de Sitges 2012!!! Estic molt content perquè molts dies he pogut anar postejant dia a dia la Crònica!!! Vamos que he portat un ritme de luju! I a sobre amb la celebració dels 4 anys del blog pel mig!!! UEEEE!!!

Pos bé! Com a tancament del Festival aquest any vaig veure un peazo de peliculon, que 4 dies després de sortir les entrades a la venta del Festival ja no en quedaven per cap dels dos passis (primer cop que em passa) i vaig haver de tirar d'influències... jurjurjur! Per aconseguir entrades... i buaaaa! Anda que no va valdre la pena! ;D


RUROUNI KENSHIN: Com ja podeu deduir pel nom és una peli japonesa (la cosa ja pintava bé) que està basada en un manga (amb el mateix nom) dels anys 90 dibuixat pel Nobuhiro Watsuki i que ja va tenir molt d'èxit a la seva època (es va finalitzar la publicació del manga el 1999) i es va realitzar l'anime també que es va emetre a partir del 1996... La pel•lícula està dirigida pel Keishi Otomo i l'actor principal que fa de Kenshin és el Takeru Sato.

La cinta (i òbviament el manga) està protagonitzat pel Kenshin Himura un samurai que durant la època prèvia a l'inici de la Era Meiji lluitava en favor de la Restauració i que pel seu domini de l'espasa estava considerat el millor i més perillós Samurai de tots els temps. Quan finalment es va acabar la era Tokugawa i va entrar la era Meiji el Kenshin (personatge que està basat en un Samurai històric japonès apart de que la època i història també està basada en la història del Japó) decideix que després de totes les morts que havia realitzat en les diverses batalles no tornaria a utilitzar la seva espasa pel que decideix girar-ne la fulla perquè talli la part de dins i no de fora... I durant 10 anys anirà "vagant" per les poblacions intentant ajudar a la gent...


Passat aquest temps el Kenshin arriba a Tòquio i coneix a la Kaoru que té un dojo on ensenya Kendo (sí! Momentazo Ranma entre els dos protas total...), al cap de poc temps les coses es comencen a complicar perquè hi ha un "mafiós", el dolent de la peli vamos (que per cert està molt ben trobat en el sentit de que ni es pasen de fer-lo massa caricaturitza't i que pogués semblar irreal ni deixa de tenir l'afinitat d'un personatge manga), que vol quedar-se amb el dojo per poder construir un port per vendre droga i acabar dominant el món (moment totalment manga també!). Total que envia a una tropa de "macarres" per fer fora a la Kaoru del dojo i llavors apareix el Kenshin que ja ens començarà a demostrar la potència i velocitat amb l'espasa que té tot i que mantenint la seva promesa no matarà a ningú...

A partir d'aquí la cinta avança en el conflicte i ens presenta al Sanosuke Sagara que serà el company de "batalles" del Kenshin, momentazo memorable al Retiro amb un peazo d'aplaudiment només apareixer i que tot i que alguns no sabiem com d'important era aquell personatge amb l'euforia ja em va quedar clar que seria el company d'aventures (novament seguint l'estructura clàssica d'un manga), i també ens presenten els principals enèmics que treballen pel mafiós i que s'enfrontaran amb el Kenshin.

Sense voler spoilejar la cinta deriva cap a una batalla final entre el Kenshin i el Sanosuke contra aquests altres lluitadors, moments en que veurem unes coreografies brutals tan pel que fa a velocitat com a qualitat de la imatge i filmació.

Comentar a banda que el Retiro estava ple de seguidors del manga (per això van volar tan aviat les entrades) i els moments mítics de la cinta amb els aplaudiments eren brutals! Perquè la cinta és tan bona que és imposible no posar-se a aplaudir (amb una atmosfera així) en tots els peazo de moments emotius que hi ha! ;)

En resum! Una cinta INDISPENSABLE de veure, tant pels que us agrada el manga en general: FLIPAREU amb la cinta!!! i pels que no ho són per lo ben feta que està!!! ;)

VISCA EL MANGA, BOLA DE DRAC I EL JAPÓ!!! ;D

2 comments:

Hachi said...

Edu!!!!
Em va encantar a mi tmb! Ja ho vas veure al meu blog!! Va ser genial, i amb aquell ambient encara més!
Em van agafar ganes de rellegir-me Kenshin i tot jajaja... i això k el manga en el seu dia em va cansar amb tanta lluita.
Resumint, una passada de peli ^^ no em pensava k fos la k més m'agradadés però així ho va ser!
Petons!

Guybrush Threepwood said...

Eis Hachi!!! Moltes gràcies pel comentari (mola tan tenir comentaris... jejeje!)

Pos sí, estem totalment d'acord en que la peli va ser un luju! Jo com que no coneixia el manga a priori no tenia cap coneixement de per on podria tirar la cosa (esperava un estil "Dagas Voladoras") i la veritat es que vaig disfrutar la peli moltíssim! Realment una Oda al Mangues en general! ;)

A veure si jo també pillo el manga per algun lloc i a veure què tal! ;D