Friday, August 20, 2010

Pel·lícules Recomanades: Origen (Inception)

Eisss! Que tot i els bucles-vitals està clar que a l'agost també tinc mooooltes dificultats per escriure... XDDD Es que claru! És estiu i un no para per casa i molt menys em puc concentrar un bon rato per escriure una bona entrada... PERÒ! Aquests darrers dies han succeït dues coses... He anat al cine DUES VEGADES!!!

En realitat per la frase sembla que sigui una cosa que no m'agrada però com ja bé sabeu i les 17 pelis en 12 dies del Festival de Sitges de l'any passat ho testimonien... M'encanta el cine, PERÒ EL BON CINE! O sigui, ja sabeu, comercial molt molt poc...


En fi que la setmana passada vaig anar a veure com no: MR.NOBODY!!! Ueeeee!!! Aquest segon cop disfrutant un munt de tots els petits detalls de la peli i tornant a concloure que en Jaco Van Dormael va fer una feina de perfeccionisme total i absolut! Pel que properament vull fer una darrera entrada fent debat de la peli a veure si us animeu a comentar! ;)

I ahir vaig anar a veure Origen! Peli que en estar dins del grup "comercial" no n'havia sentit a parlar gens i en vaig llegir una molt bona crítica en un blog amb tendència a cinema fantàstic i posteriorment la vaig buscar al gran blog: Mas alla de Orion (blog IMPRESSIONANT per estar al dia i sobretot preparar-se el "schedule" pel Festival de cada any) en el que l'autor també la deixava pels núvols! I aquest va ser el punt definitiu per decidir-me a fer una convocatòria oficial de: "Anem al cine!!! Que hi ha una comercial bona bona!!!" XD

Tooootal! Que avui toca fer crònica d'una peli que encara teniu a les cartelleres de tots els cinemes i que heu d'anar a veure sí o sí!

Origen ("Inception") es la nova pel•lícula de Christopher Nolan director que coneixereu per les dues últimes seqüel•les de Batman (El Caballero Oscuro i Batman Begins) i per Memento, peli que he de dir que fa molt que tinc pendent i que ara sí o sí que vull mirar en breu! ;D Pos bé, les dues de Batman personalment em van agradar i la principal característica és perquè es tractava al personatge amb un punt molt real i conseqüent (sense aparèixer bestieses sense sentit o amb atacs escandalosos contra el còmic original com passa a Spiderman...).

El fet doncs és que el director no ens pren per burros que s'ho traguen tot i aquest és el primer gran punt de partida que té Origen. No és òbvia i està ben pensada! Sí!!! Exactament alló que sempre li falta al cine comercial!!!

Tot i així tampoc us estresseu perquè si està a totes les sales es perquè tampoc és una peli d'una complexitat brutal de seguir (rollo Primer) simplement no diu obvietats sinó que tracta un tema complexa de forma directa.

Amb tot això doncs què tenim? Doncs que ens trobem amb en Cobb, interpretat pel Leonardo DiCaprio que com parlàvem abans de començar la peli cada cop neteja més el seu estereotip d'actor de masses i pelis senzilletes per seguir el camí dels actors amb molt bon criteri selectiu de pel•lícules a realitzar. En Cobb doncs, és una persona amb la capacitat d'introduir-se en els somnis dels altres a partir d'entrar en un procés de somni induït per una màquina en la que es connecta ell i un parell més d'ajudants i la "víctima". La finalitat del procés es que en Cobb a partir d'interactuar amb el món dels somnis de la víctima podrà trobar en el seu cervell algun secret i per tant robar-li.

Així doncs tenim que la base de la peli és el típic format de "Lladres i Policies" en que un genial lladre ha de donar el seu últim gran cop!

La diferència es que en els casos anteriors grans multinacionals el contractaven per extreure informació del dueño de l'empresa rival... aquest cop però en Cobb ha d'introduir una idea dins del cervell del fill d'un importantíssim empresari que està apunt de morir. I aquí un dels punts claus de la peli, introduir una idea modifica completament a la persona ja que un sol concepte nou pot fer reorientar tota la nostra vida i la manera de pensar i actuar.

La genialitat de la peli doncs la trobem en un molt bon guió que utilitza el coneixement que tenim tots (per la pròpia experiència) sobre els somnis per teoritzar de forma pràctica en com es construeixen i funcionen internament. Amb això hi lliguem la utilització hollywoodenca dels efectes especials i ens trobem en situacions genials com són els canvis dins d'un somni en tenir sensacions externes. Per exemple, sentir soroll d'aigua i començar a inundar-se tot el nostre somni, o quan s'està aprop de despertar per les condicions externes es comencen a destruir i caure totes les cases del voltant...

Total! Que no puc avançar més perquè sinó us explicaré masses coses i la peli us ha de sorprendre i a més a més jo sóc un anti-Spoilers total!!! XD

Únicament comentar que el guinyo que fa al final el director és genial perquè sortint del cine es puguin començar a fer debats llarguíssims sobre la peli i en realitat no sigui el final el més important sinó l'assimilació de tots els bucles entre somnis i la manera en que estan lligats el més interessant de repassar i teoritzar! ;)



Com a contrapunt indicar que el doblatge em va semblar horrorós i no estic segur si es perquè amb el Festival i les últimes pelis que he vist són sempre en VO i estic malacostumat o perquè eren més dolents del normal...

La cosa es que en centrar-se molt en la teoria dels somnis la part més emocional (amb un fort element en la peli) no acaba d'entrar completament i queda massa desdibuixada per contra de típiques "corredisses pistoleres"... On un altre punt crític apareix... en els somnis és més difícil que et fotin un tret¿? Perquè hi havia moments escandalosos en que hi havien 5 militars amb metralletes matxacant el cotxe dels protas i allà no passava res... XDDD

Total! Que tot i aquests petits aspectes és una molt bona peli per anar a veure al cine i gaudir dels efectes especials en pantalla gran i posteriorment poder fer debats inacabables amb els amics! ;D

Perquè parlant de tot... recordeu com heu arribat a posar-vos a llegir aquest post? I millor encara... el despertador d'aquest matí us despertava o deixàveu llavors el món real pel dels somnis?

Ens somiem... ;P

No comments: