Sunday, September 6, 2009

19 anys després... THE SECRET OF MONKEY ISLAND Special Edition!!! I... el cinquè MONKEY!!!





Sí sí sí!!! El notición us l'he deixat caure de sopeton en el títol!!! I sí també és cert que fa més d'un mes que ja ha sortit però recordeu que no estava aquí pel que me'n vaig enterar fa menys de dues setmanes!!! I encara estic flipant!!!!!!!!!!

Pel que anem per parts!!! Primer de tot LucasArts (companyia a qui pertany el Monkey Island) ha decidit que les noves generacions es mereixen viure el plaer de jugar a la millor aventura gràfica de la història i per si els gràfics els hi provocaven "reticències" han decidit actualitzar tot l'entorn gràfic mantenint tota la resta de l'original! Pel que ja podem jugar novament amb gràfics d'alta qualitat al The Secret of Monkey Island Special Edition!!!

Detall gràfic impressionant de l'Scumm Bar.

Coses a comentar sobre aquesta versió revisada:

- De moment no es pot comprar com estàvem acostumats: amb la caixa i tal sinó que s'ha de descarregar a partir de la web de Steam amb un cost de 9 dòlars que amb el canvi es queda en uns 6 euros.

- Amb aquesta nova versió trobareu com a canvis apart de l'entorn gràfic, que s'ha remasteritzat la música (component importantíssim en el joc) i que s'ha modificat per desgràcia l'entorn Scumm amb les accions, de manera que és més jugable a l'estil "actual" amb ratolí i verbs suggerits.

- Com a punt més negatiu es que s'hi ha inclòs per defecte una ajuda, de manera que la gent no hagi de pensar gaire... fet que ens hauria de fer meditar de la situació actual en la que ens trobem i es que és impensable que un nen pugui estar una setmana enganxat en un punt sense avançar... (i mesos i tot hi estàvem) i per això hi ha d'haver l'ajuda perquè amb dos dies se l'hagi acabat... Molt trist vamos!

- Com a punt positiu es que amb una combinació de tecles pots jugar a la versió de tota la vida, això sí, únicament en VO.

- I com a últim punt s'hi han afegit veus de manera que el Guybrush parla!!! Ara falta saber si ens molarà o no, la seva veu! ;P



I el SEGON NOTICIÓN!!! Ja tenim el MONKEY 5!!!

El títol és TALES OF MONKEY ISLAND i l'han produït la gent de TellTales, fet que dona confiança ja que anteriorment havien fet el mateix amb el Sam & Max i n'he llegit molt bones crítiques!

El fet principal d'aquesta nova versió es que a diferència del 3 i el 4 on el grup de desarrolladors del joc no eren els de les dues primeres versions (amb el Ron Gilbert com a cap del projecte) i per tant són dos monkeys no-considerats, amb aquesta nova entrega la gent de TellTales ha volgut tornar a reunir el nucli principal del joc i hi han col•laborat TOTS!!! Fins i tot el Ron Gilbert, que tot i no tenir una participació directa va prendre part en els primers brain-stormings per preparar el joc i ja sabem que l'ideari del Ron és bàsic per la saga (recordeu el final del 2 nor?) ;)

En resum! Tenim un nou Monkey que està rebent bones crítiques per part de tota la comunitat de frikis del Monkey! Ueeeee! ;P

L'estructura de TellTales funciona per capítols de manera que hi han 5 històries que formaran el joc: Launch of the Screaming Narwhal (Part 1), The Siege of Spinner Cay (Part 2), Lair of the Leviathan (Part 3), The Trial and Execution of Guybrush Threepwood (Part 4, execution d'en Guybrush??? Noooor!) i Rise of the Pirate God (Part 5).

Per jugar-lo us el podeu baixar de la web de TellTales per un preu de 34$ el total dels 5 jocs (uns 27 euros aprox.) i quan hagin pujat els 5 capítols podeu demanar que us enviïn un dvd amb el conjunt del joc per guardar-lo! ;)

I com a últim detall... el Ron Gilbert va fer una entrada al seu blog sobre els dos nous jocs i a més a més va detallar molts "secretillus" del Monkey Island 1, vamos un luju d'entrada. Aquí la teniu! ;)

Bé, us deixo amb la presentació de l'Special Edition del Monkey. La propera entrada sobre les novetats del que ja s'acosta... El Festival de Cine de Sitges! Ueee! ;D


No comments: